4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

MARKA KENT OLMAK

                                        
           Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetimi, Tepebaşı Belediye, Başkanı Sayın Dt. Ahmet ATAç’ ı, ziyarete, Tepebaşı Belediyesi’ nin, başarılı çalışmalarına, özellikle de  ulusal ve uluslararası  alandaki başarılarına da tanık olduk.
            Tepebaşı Belediye’ sinin, başarısı, Eskişehir ve belediyecilik alanında, önemli gelişmelerdir. çünkü çağımızda, hızlı kentleşme, nüfus artısı ve göç sonucu, kentli nüfusun artan hizmet taleplerinin, yanı sıra teknolojik gelişme ile ortaya çıkan, yeni hizmet talepleri de yerel yönetimlerce karşılanmaktadır
            Bu durum, yerel yönetimlerin, önemini her geçen gün artırmaktadır. Dünya genelinde hizmetlerin, yerinden ve halka, en yakın yönetim birimlerince yerine getirilmesi görüşünün yaygınlık kazanması da, yerel yönetimlerin, değerini giderek artırmaktadır.
              ülkemizde, yerel yönetimler, kamusal mal ve hizmet sunumu ile kaynak kullanımında, etkinliğin sağlanması, işlem maliyetlerinin azaltılması, kamu sektöründe üretilen mal ve hizmetlerin, yerel halkın tercihlerine uygun olması gibi nedenlerle, oldukça önem taşıyan birimlerdir,
                 Ayrıca kentlerde, özellikle de belediyelerde, özgür ve esnek çalışma şartları onları daha özgür düşünmeye yöneltir ve bu kent markalama sürecinde, en çok ihtiyaç duyulan unsurladır.. özgür fikirler yardımıyla, kent için neler yapılabileceğini düşünmek çok daha yaratıcı olur. Böylece şehirlerarasındaki markalama yarışında, bir adım önde olunur.
               Tepebaşı Belediye Başkanı, Sayın Dt. Ahmet ATAç, bu gelişmelerin bilincindedir. Belediyecilikle ilgili, çalışmaları ile de hem ulusal,  hem de uluslararası alanda, Tepebaşı Belediyesinden, söz ettiriyor.
              Nitekim Tepebaşı Belediyesi, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile marka kent olma yolunda, emin adımlar atmaya devam ederken; AB Ufuk 2020 çerçeve Programı Karnesi’nde, 6. sırada yer almayı başardı.
            Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından, dünyanın, en yüksek bütçeli bilimsel ve uygulamaya dayalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine, destek olmak üzere oluşturulan hibe programı, Ufuk 2020’den, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi sayesinde, almaya hak kazandığı, 3 milyon 785 bin 614 € hibe ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor
            Tepebaşı Belediyesi programdan, hibe almaya hak kazanan, 585 proje ile 230 kurumun arasında 6. sırada yer almayı başardı. Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde, bulunan, Yaşam Köyü'nde, uygulanan ve tamamlanmasında sona yaklaşılan, proje ile akıllı ve sürdürülebilir kent projelerinde, yükselen bir marka kent değeri katan, Tepebaşı Belediyesi, bu başarısı ile çok sayıda büyükşehir belediyesinin, üniversitelerin, çeşitli devlet kurumlarının ve özel şirketlerin üstünde yer aldı.
               Ayrıca ilk 5’te yer alan kurumlar, çok sayıda proje ile listenin üst sıralarında yer alırken, Tepebaşı Belediyesi listenin 6. sırasına sadece Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile tırmandı. 230 kurumun 585 proje ile yer aldığı listede, ülkemizin uluslararası rekabette güçlenmesine katkı sağlayan Tepebaşı Belediyesi, tek bir proje ile üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi
              özellikle de Tepebaşı Belediyesi’ nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TüBİTAK), Koç üniversitesi, Orta Doğu Teknik üniversitesi, Bilkent üniversitesi ve Arçelik gibi şirketlerle, birlikte, listenin ilk 6 sırasında yer alması, Eskişehir ve Türk Belediyecilik açısından onur vericidir.
             Tepebaşı Belediye Başkanı  Sayın Dt. Ahmet Ataç, gelen davet üzerine İngiltere’nin Bristol şehrinde, dünya genelinden, 100 yerel yönetim liderinin katılımı ile gerçekleştirilen Küresel Belediye Başkanları Meclisi Zirvesi’ne (Global Parliament of Mayors Annual Summit – GPM 2018) katıldı.
                Başkan Ataç, 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen, GPM Yıllık Zirvesi 2018’de, dünyadan yerel yönetim liderlerinin, yanı sıra uluslararası uzmanlar ile bir araya gelerek, yerel düzeydeki zorlukların tartışıldığı oturumlara dahil oldu.
                Zirvede, belediye başkanları, sağlık, mali ve profesyonel hizmetler, kentsel güvenlik, göç, kent güvenliği, kentsel sağlık (karbon ayak izi), ileri teknoloji ve yenilik, konut ve ulaşım ve yeşil teknoloji gibi, konularda tecrübelerini paylaştı.
               Zirvede, tartışılan konular neticesinde ise Liderlik, Göç, Kentsel Güvenlik ve Sağlık alanlarında görüş birliği ile alınan kararlar, dünya ülkelerine, küresel sorunlara yerel düzeyde çözüm oluşturabilecek, bir mutabakat metni ile yayınlandı.
             Başkan Sayın ATAç’ ın, “ Katılımcı belediye başkanı olarak, mutabakat metnine imza atarken, zirveye uluslararası düzeyde katılım gösteren, 100 yerel yönetim liderinin, zirve sonrasında, dayanışma ve işbirliği sağlamalarının da temelleri atıldı.” Sözleri, çağdaş belediyecilik açısından önemli bir gelişmedir. 
            Sayın Dt. ATAç,yönetiminde, Tepebaşı Belediyesi, yerel, ulusal ve global alandaki çalışmaları ile Eskişehir, marka kent olurken, Eskişehir de,  turist, tüccar, yatırımcı, öğrenci için de  aranan kent oluyor,.
              Sayın Dt. ATAç ve ekibini kutluyoruz.


































Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi