Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Sevgi güzelleştirir dünyayı...

Önce insan gibi insan olmalı şu hayatta. Adamlar da adam gibi adam olmalı. Ama nerde şimdilerde insan gibi insan, adam gibi adam bulabilmek. Herkes menfaatleri doğrultusunda yaşamaya ve davranmaya başladı. Çıkarları için seviyorlar birbirlerini, çıkarları için arkasından konuşup, yüzüne gülüyorlar. Adam gibi adam diyebileceğimiz kişiler çok az gerçekten. Adam gibi adamı bulan da zaten kaybetmemek için öpüp de başında taşıyor artık.

Herkesin kusurları ve hataları var elbette. Herkes bir şeyleri doğru, bir şeyleri de yanlış yapıyor bu hayat savaşında. Ama kınayacaksak birilerini önce dönüp bir kendimize bakmamız gerekiyor. Hani derler ya, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye. Biz önce dürüst olmalı, doğru yaşamalıyız ki karşımızdakinden de aynı şeyi bekleyelim, saygı ve sevgi görelim, karşımızdaki yanlış yapıyorsa da haklı olarak eleştirip, yargılayabilelim.

Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne muhtaç yada hasret değil. Sevmek de sevmemek de o kadar gerçek bir duygu ki, asla zorla hissedilmiyor. Arkamıza dönüp baktığımızda belki sevdiğimiz ve gerçekten değer verdiğimiz kişiler bir elin parmaklarını geçmez. Ama gerçek dost, gerçek arkadaş yada sevgili dediğin de zaten az olmalı, az bulunmalı ki kıymetini anlayabilesin.

İnsanoğlu çiğ süt emmiş. Hele günümüzün menfaat dünyasında kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Herkesin bencillikleri, sırları, hataları var. Herkes birbirine sözler veriyor ama işine gelmiyorsa verdiği sözleri bırakın tutmayı o sözü verdiğini bile inkar ediyor, yok sayıyor. Saygı yok, sevgi ise sadece laftan ibaret kiminin hayatında. Şüphe ve endişelerle dolu bir hayat yaşıyor pek çoğumuz aslında. Acaba ne zaman dostum dediğim kişiden yada sevgilimden darbe yiyeceğim, ne zaman sırtımdan vurulacağım diye korku içinde pek çok kişi. Aldatmaların haddi hesabı yok günümüzde. Eski aşklar sadece şarkılarda kalmış artık. Birbirinin arkasından iş çevirenler mi dersin, yalan söyleyip sonra o söylediği yalana kendi de inananlar mı dersin? Sahte maskeler takıp, rol yapıyor sanki insanlar birbirlerine artık.

Oysa sevgi öyle insanca bir duygudur ki, sevgi insanın içini ısıtır sıcacık. Yaşamak için bir neden olur, güç verir insana. İnsan birilerini yada bir şeyleri gerçekten severse kötülük yapamaz ki kimseye. Ne yalan söylemek gelir içinden, ne kalp kırmak. Sevgiyle dolu bir kalpte hıyanetede yer olmaz asla. Onun için sevin birilerini, sevin ama sevdiğinizin kıymetini bilin. Çünkü sevgi güzelleştirir bir hayatı. Sevgi düzeltir hataları, sevgi yanlışları doğru yapar. Sevgi aydınlatır dünyanızı, ışık olur, umut olur. Sevdiğinizi korkmadan söyleyin. Sevdiğinize emek verin. Özenle bir çiçeği sular gibi sulayın onu, sulayın ki sizin verdiğiniz o can suyuyla büyüsün, gün be gün çiçek açsın. Koruyup kollayın sevdiğinizi. Kusurlarıyla kabul edin. Değiştirmeye çalışmayın, sınırlar ve engeller koymayın. Özgür bırakın, bırakın ki sizin mi değil mi bilesiniz.

Çok sevin her şeyi, insanları, doğayı, hayvanları, hayatı, yaşamayı ve önce sevmeye kendinizden başlayın. Kendinizi sever ve kendinize önce siz değer verirseniz, kendinize saygınız da bir zırh gibi kuşatır sizi ve korur tüm kötü insanların kötülüklerinden.

Ben kendimi seviyorum. Bunu sakın yanlış anlamayın, bu asla bir kendini beğenmişlik göstergesi değil. Kusurlarımı seviyorum. Darılınca suratımı asmayı, canım sıkıldığında olur olmaz yere bağırmayı, kıskançlık krizlerimi… Bazen düşündüklerimi bazen de düşünmediklerimi bile hemen söylemeyi. Bazen her şeyi yüzüme gözüme bulaştırmayı… Öfkelerimi, taşkınlıklarımı, heyecanlarımı, bazen olmadık bir olay karşısında bile panik olmamı… Geç yatıp geç kalkmayı, yatakta keyif yapmayı, her sabah hiç bitmeyen 5 dakika dahalarımı, bazıları hiç hak etmediği halde onları sevmeyi, değer vermeyi… İçimdeki o hiç büyümeyen çocuğu, ben’i seviyorum ben.

Hatasız kul olmaz, ben de elbette hatasız değilim ama dürüst olmaya, yanlış yapmamaya ve doğru bir insan olmaya çaba gösteriyorum. İyiki varım. İyiki ben benim. Ne mutlu bana çok mükemmel değilim, dört dörtlük bir yanım yok. Ama şu da bir gerçekki benden bir tane daha yok. Beni seven böyle sevsin, sevmeyene de yol veririm zaten, durmasın hayatımda, çekip gitsin.

Sizin de sevgilerinizin gerçek sevgiler olması ve kıymetinizin bilinmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi