4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SİVRİHİSAR EĞİTİM VAKFI

  Vakıf, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış halidir. Türk toplamında, Vakıflar, Osmanlılar zamanında, daha da yaygınlaştı, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da etkinliğini, aynı ölçüde sürdürmüştür.


             Vakıflar, dini, sağlık, eğitim ve öğretim, aş evi, sosyal, sanat ve kültür, para, Milli savunma, iktisadi, ulaştırma, spor gibi alanlarda faaliyet gösterirler. Eskişehir’de de, sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim alanda kurulmuş vakıflar var.


            Bu vakıflardan biri de, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’ dır.


           Eskişehir’de, Sivrihisarlıların kurduğu bir vakıftır. Vakıf senedi Eskişehir Mahkemesinin,  19.07.1991 tarih ve 1991/484-530 E. Ve K. Kararı ile tescili müteakip, 1 Eylül 1991 tarih ve 20978 sayılı Resmi Gazete ile ilan edilmiştir.


          Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’ nın amacı, Türk eğitim ve öğretimine katkıda bulunmak, tüm hemşeriler arasında yardım ve sosyal dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak, her konuda birlikte hareket etmektir.


           Ayrıca kültürel değerleri tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve Sivrihisar’ın her alanda çıtasının yükselmesini sağlamaktır.


            Genel Kurul toplantısında,  konuşma yapan, Vakfın fikir babası ve kurucu Başkanı Hüseyin Atilla ŞAMDAN, yaklaşık 9 yıl vakfın, başkanlığını yapmıştır.


            Sayın Hüseyin Atilla ŞAMDAN, çalışmaları ve fedakârlıkları ile dikkat çekti. Vakfın amaçları doğrultusunda, diğer vakıflara da örrnek teşkil edecek,  çalışmalar yaptı.


             Vakıf, Sayın ŞAMDAN döneminde, eğitim bursu yanında, il ve ilçedeki kültür, sanat, turizm, spor, sosyal hayat, eğitim ve benzer alanlarda da başarılı hizmetler verdi. Özellikle de hemşerilik duygularının gelişip, manevi bağların güçlenmesine de, ciddi katkıda bulundu..


             Sayın ŞAMDAN, Vakfa kaynak yarattı. Var olan kaynakları da en iyi şekilde değerlendirdi. Çalışmaları ile halkı,  vakıfcılık hakkında,  sürekli bilinçlendirdi.  Eğitim-Öğretim alanında, yardıma muhtaç çocuklarımızın,  ihtiyaçları ve sorunları, hedef alınarak, gerçekleştirdiği, işlemleri  ve hizmetleri ile gerçek bir sosyal sorumluluk olarak değerlendi, gereğini de yaptı.


            Sayın ŞAMDAN,  döneminde, vakfın katkıları ile gerçekleştirlen ve  1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında, hizmete giren SEV Anadolu Lisesi,  fiziki yetersizliği nedeniyle,  yeni bir okul yapımı gündeme gelmiş olup, hayırsever ve  vakfın,  Yönetim Kurul Üyesi, Sayın Muzaffer Demir’in, maddi katkılarıyla, 15 derslikli 14.06.2005 de temeli atılıp,  çok kısa bir sürede,  20.09.2006 tarihin de eğitim hizmetine, yeni binasında başlamıştır.


             6 Şubat 2006 tarihinde, eğitime başlayan, “Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi”nin, spor araç gereçleri, okulun tüm tanıtım pano ve levhaları, perdeleri, bayrak flama, tören alanındaki Atatürk Büstü, okulda Atatürk Köşesi, öğrenci kantininin tüm donanımı ile benzeri ihtiyaçların tamamı, vakıf tarafından karşılandı.


            SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi’ nin, ihtiyacı olan öğrenci yurdu, yine yönetim kurul üyesi, ATIŞKAN Ailesi tarafından, 20.07.2007 de temeli atılıp, 13.08.2008 yılında hizmete giren öğrenci yurdu, 300 öğrenci kapasiteli, modern bir yapıya sahiptir.


              Sivrihisar Eğitim Vakfı’na, Rahmetli Hacı Yunus Besler,  İstanbul yolundaki değerli tarlasını bağışlamış, buraya elektrik getirilmiş, Sayın ŞAMDAN döneminde,  sondajla su temin edildi ve ağaçlandırıldı.


              Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, “EĞİTİM BURSU”  alanında da örnek ve başarı performans izliyor. Vakıf, 31 öğrenciyle başlattığı, burs faaliyetinden,  bugün kadar da 1600 civarında öğrenci yaralandı. Yurt içinde ve yurt dışındaki pek çok Üniversitelerin çeşitli dallarda, eğitim gören, gençlere,”EĞİTİM BURSU” verilmektedir.


             Ayrıca Vakıf, Yoksul insanlara giysi, ayakkabı, kömür ve gıda yardımında bulunuyor. Özellikle Ramazan ayında, kimlikleri ve adresleri belli olan, yoksul insanlarımıza, yeterince yiyecek yardımı da yapılıyor.


             Vakıfda,  bugüne kadar, H. Atilla Şamdan, Av. Mehmet İnci, Yavuz Besler, merhum Erkan Besler ve 2006 yılından, Şubat 2021 tarihine kadar, Naci Şakar  ve  Şubat’an itibaren de Bekir Kalır, vakıf başkanlığı yapmıştır.


             Vakıf, gönülleri ile birlikte,  eğitim,  alanında yaşanan sorunlara çözüm üretir. Aklın ve bilimi, benimsemiş, insan haklarına saygılı ve Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunur.


             Ayrıca SEV, gelişen ve değişen ülke ve dünya şartlarına, uyum sağlayabilen, birbirini seven ve saygıyla karşılayan, daima uzlaşabilen, yönetime destek olan, Atatürk ilkelerini benimsemiş milli, manevi ve ahlaki değerlere, bağlı, milletini seven, her türlü görevi de almaya hazır,  çalışkan, başarılı gençlerin yetiştirilmesine, yardımcı olmaktadır. 


               Himmet sahibi vefakar,  fedakâr ve  hayır sahibi insanlarımız  sayesinde, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, hizmetlerini,  başrıyla sürdürmektedir. Vakıf, her türlü fedakârlığı yaparak da, bu güne kadar, yoksul başarılı öğrenciye, burs vererek örnek olmuş, hayırseverliğin de eğitimini yapmıştır.


              SEV’ in, verdiği karşılıksız bursun değerini, en iyi bu bursu alan gençler bilir. Çünkü onlar, bu burs sayesinde, bir meslek sahibi oldular. Bu alanda da bilinçlendiler. Nitekim karşılıksız Burs Yardımı alan öğrencilerden, meslek sahibi olanlar, vakıf aracılığıyla onlarda, başka gençlere, burs yardımında bulunuyorlar.


              Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın, 11. Dönem Genel Kurul toplantıs,26 Haziran 2021 tarihinde,  Cumartesi günü saat 13:00 de  geniş bir katılımla, Atışkan Otelde yapıldı.               


              Vakıf Başkanlığına tekrar seçilen,  Sayın Bekir KALIR, kısa gönemde görev almasına rağmen, başarılı çalışmaları ile dikkat çekti, yönetim kuruluna seçilen, Ali İnci, Yavuz Ayva, Yasin Atışkan, Pınar Barış Özkaptan, Sezgin Demir,  Mustafa Kara ile Vakıf, başarılı çalışmalarını,  daha da ileri boyutlara taşıyacaktır.


             


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi