4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TKGM VE SOSYAL SORUMLULUK

   Sosyal sorumluluk, bireylerin ve kurum/kuruluşların,  topluma duyarlı bir biçimde hareket etmesidir. Ayrıca bileyeler ve kurum/kuruluşlar olarak, toplumdaki kültürel, sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlara, duyarlı ve etik davranmak, sosyal sorumluluktur.


         Sosyal sorumlulukta ki en önemli hedef, toplumsal faydadır. Kişisel çıkarlar, gözetilmeksizin toplumun, ihtiyaçları ve sorunları hedef alınarak gerçekleştirilen işlemler  ve hizmetler, gerçek bir sosyal sorumluluk olarak değerlendirilebilir. Sosyal sorumlulukta herhangi bir kar ve çıkar amacı edilmemektedir.


            öte yandan Kurum/Kuruluşlar, varlığının sürdürmek ve hedeflerini gerçekleştirmek için, bulunduğu toplumla,  iyi ilişkiler geliştirmek, en iyi hizmetleri de götürmek  zorundadır. Ayrıca kurumsal sosyal sorumluluk; toplumla bütünleşmek isteyen kurum/kuruşluların, topluma karşı sorumlulukları gereğidir.


              Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri, eğitim, çevre, sağlık kültür gibi alanlarda gerçekleştirilebilmektedir. Kurumlar, bunları gerçekleştirirken, kurumsal imaj ve kurumsal itibarına olumlu değerler yanında; sadakat, güven bağlılık gibi, soyut değerler de  kazanırlar.


             ülkemizde, kurumsal sosyal sorumluluğu, ilke edinen kurumlarımız var. Bu kurumlarımızdan biri de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüdür. ülkemiz genelinde, sosyal sorumluluk gereği gerçekleştirdiği strateji ve projeleri ile dikkat çekiyor.


           Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü ve o günlerdeki Genel Müdür  Sayın Zeki Adlı ve ekibinin çalışmalarını ve hayata geçirdiği projeleri, 17 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü Müdür yardımcılarından, Sayın  Burhanettin SARIKAYA, sayesinde veya kurumu ziyaretlerimizde, yakından takip etik. Diğer kurum/kuruluşlara, örnek teşkil edecek, idari yapısına ve önemli projelerine de tanık olmuştuk


           07.02.2018 tarihi, itibari ile yeniden göreve başlayan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki ADLI’ yı, YİMPAŞ Otel’de yapılan bir seminerde tanımış, girişimci, yatırımcı, makro hedefleri olan, duygusal, işine bağlı, kararlı, bir yapısı ile de dikkat çekmişti..           


           Sayın ADLI’ nın, kadastro 2005 Paneli’ndeki ” … İnsan dünyaya,  bir defa geliyor. İnsanın, bir ömrü var. Bir hayatı var. Bu hayat içerisinde de, hizmet etme noktasında, fırsat, her zaman ele geçmiyor. Geçen fırsatı da her şeyiyle iyi değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorum.  Biz, olaya bu açıdan bakarak arkadaşlarımla,  omuz omuza verdik.  öncelikle ne yapabiliriz veya bu kurum için ne yapmamız gerekir? diye oturduk. Projeler ortaya koyduk.” sözleri, hala hafızamızda.


             Bu vaatlerini, sözde bırakmadı, Hayata geçirdikleri, TAKBİS, aynı zamanda, bir “VATAN BİLGİ Sistemlerinin,  MERLİS( Millet Bilgi Sistemi” ve MASAK( ekonomik suçlar) sistemleri ile entegrasyon sağlanarak, Adalet ve Maliye Bakanlıklarına da tapu işlemleri ve mülkiyet bilgileri, aynı anda aktarımlı olarak ulaştırılarak,  sahtecilik önlendi.


             Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını   da yakından takip ediyoruz. özellikle de Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü,  Sayın Cevdet KILIç’ ın,  göreve başlaması ile birlikte, kurumda verim arttı. Hizmette kalite yükseldi. özellikle de kurumda, halkımızın memnuniyeti, kurumda kaliteli hizmet verildiğinin de bir tescilidir.


             Sayın KILIç, Van, Hakkâri, Muş, Tatvan, Edremit, hizmet binalarının, yapılmasına vesile olmuş, Eskişehir’de de Tapu ve Kadastro XII Bölge Müdürlüğü’ ne, yer temin etmiş ve projesini de gerçekleştirerek, inşaatını başlatmıştır.


             Sayın KILIç ve ekibi, sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyorlar. Nitekim her yıl, Tapu ve Kadastro XII Bölge Müdürlüğü, yetki alanındaki illerdeki,   okullara, çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla,  Z- KüTüPHANELERİ”  kazandırmaktadır.


             Salı günü de Bilecik ilinde, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesine,  çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla,  Z- KüTüPHANESİ açılışı yapıldı. Geniş bir katılım vardı. Ancak açılışta ve Bilecik, Kız İmam Hatip Anadolu lisesi, TüBİTAK Ortaokul öğrencileri Araştırma Projeleri sergisinde, Davet edilen, Bilecik Valisi ve Milli Eğitim Müdürü’ nü de görmek isterdik. çünkü eğitim-öğretim çalışmaları, her icraattan önceliklidir.


         Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğünün, hayata geçirdiği,  "Z-Kütüphanelerinde”, okuma kültürünün geliştirilmesi için, bilgisayardan, elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphanelerdir. Z-Kütüphanelerde, çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, zekâ geliştirici oyuncaklar,  öğrenme oyunları, CD, DVD, bilgisayar oyunları ve filmler bulunmaktadır.


              Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü tarafından, okullarda gerçekleştirilen,  ‘Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin,  sayısı, her geçen gün artıyor. öğrenciler, Z Kütüphaneler ile istenilen bilgiye, kolayca ulaşılabiliyor, güvenli, bir ortamda dijital kaynaklara erişilebiliyor, eğlenerek öğreniyorlar. 


             Ayrıca diğer kurum/kuruluşlara da örnek teşkil edecek, Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, kurumsal sosyal sorumluk gereği gerçekleştirildiği projeleri, öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmalarına,  ciddi katkıda bulunurken,  okuma alışkanlığı da kazandırıyor.                    


          Kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi