9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

YENİ YILDA KIRMIZI GİYMEK

Ve geldi Aralık ayı!
Hoşgeldi..
Koca bir sene geçti. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yılı daha devireceğiz. Geçen yıl pandemi dolayısıyla evlerimizden dışarı çıkamamıştık ama sanırım bu 31 Aralık’ta yeni yılı dışarıda kutlayabileceğiz.
Her yılbaşı olduğu gibi bu sene yeni yılda da ne giyeceğimizi planlayacağız. Tabi çoğumuzun tercihi yeni yılın vazgeçilmez rengi kırmızıyla..
Senenin son gecesi olan 31 Aralık akşamı giyildiğinde kırmızı iç çamaşırının uğur getirdiğine inanılır. Kadınlar arasında oldukça popüler olan kırmızı iç çamaşırları yılbaşı yaklaşırken kadınlar için önemli bir hediye alternatifidir.
İşte şans getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırının hikâyesi...
Hikâyesi oldukça eski zamanlara dayanan kırmızı çamaşırlar, 1956 yılında iflas eden Amerikalı bir iç çamaşırı satıcısı Henry George’un başının altından çıktı. George, kadınların iç çamaşırları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek alt çamaşır alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etti. Hemen çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı alt çamaşırları satmak için bir strateji geliştirdi. Yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı alt çamaşırları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyledi. 31 Aralık günü George’un deposunda kalan kırmızı alt çamaşırların hepsi tükenirken, kırmızı alt çamaşırların şans getireceği kulaktan kulağa yayıldı ve gelenek haline geldi.
Yeni yıl, yeni başlangıçlar olarak düşünüldüğünde, kırmızı iç çamaşırının da şans getireceğine, mal, mülk, servet sahibi olunacağına hatta ikramiye çıkacağına inanılması ya da umut edilmesi doğal karşılanmalı.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi