9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

UNUTMANIN YOLLARI

Zaman her şeyin ilacı mıdır sahiden onu unutmak için, ya da zamanla geçecek midir hissedilenler?


Bu biraz zor işte. Gerçekten iyileşmek istiyor muyuz önce onu sorgulamak lazım. İyileşmek ve yolunuza devam etmek istiyorsanız kendinize acı çektirmekten vazgeçin. Bugün size eski sevgilinizi unutabilmenin yollarını yazacağım.


1-YAS DÖNEMİ


Kendinize biraz izin verin. Ayrılır ayrılmaz ilk günden acı çekmekten kurtulmanız mümkün değil zaten. Yas döneminden geçmek ve sonunda her şeyin sona erdiğini kabul etmek iyi bir fikirdir.


2- YENİLİK YAPIN


Sürekli saç şekliyle, rengiyle oynamak depresyon belirtisi derler ama her zaman değil. Aynada yeni birini görmek içinizi açabilir.


3- ARKADAŞ KALMAYA ÇALIŞMAYIN


Eski sevgiliniz size ’arkadaş kalalım’ diyebilir. Hayır, arkadaş olamazsınız ve bunu biliyorsunuz! Ayrılmanıza rağmen kalbiniz hala kırıkken onunla arkadaş olma fikri, daha fazla acı ve sıkıntıya yol açacaktır.


4- KÖTÜ ANILARI HATIRLAYIN


Birlikte geçirdiğiniz mutlu günleri anacağınız zamanlar gelecek ama şimdi değil. Şimdilik sadece kötüleri hatırlamaya çalışın ki, yelkenleri suya indirmeyin.


5-HÜZÜNLÜ ŞARKILARI KENDİNİZE YASAKLAYIN


Unutmaya çalıştığınız süreçte sürekli kendinize onu hatırlatacak hüzünlü şarkılardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü hüzünlü şarkıları dinlemek unutmanızı kolaylaştırmayacak, tam tersi özleyip aramanıza bile sebep olacaktır.


6-DENK GELMEYE ÇALIŞMAYIN


Birlikte gittiğiniz mekânlardan uzak durun. Sürekli denk gelmek unutmanızı zorlaştıracaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi