4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ETO'DA HEDEFLER MAKRO

Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, yeniden, ETO başkanı seçilen, Sayın Metin GüLER’  e, hayırlı olsun ziyaretinde, ETO ve dernek çalışmaları yanında, Sivrihisar’ la, ilgili ekonomik,konular da konuşuldu.
Ziyarette, konu olan, Sivrihisar’ın, ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanır. Halkın büyük bir bölümü, tarım ve hayvancılıkla, diğer kesimde, küçük sanat ve ticaretle uğraşmaktadır. İlçede,çeşitli hububat ve  çeşitli sebze yetiştirilmektedir..
ETO’ nun, Eskişehir'in, sosyal ve ekonomik sorunlarına çözümler üretmek; sorunlara yönelik, araştırma yapmak, araştırmaları desteklemek, yayın yapmak; Eskişehirlilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, en önemli hedefleri arasındadır.
ETO üyelerine, yer, donanım ve teknik, destek sağlamak; uluslararası sivil toplum çalışmalarına katılmak; yerel yönetimler ve diğer sivil aktörler arasında iletişim ağı kurmak; bilgi paylaşımını sağlamak; bilgi, ekonomik güç, ve deneyim eksikliklerini giderecek çalışmalarla, verimliliklerinin artırılmasına yardımcı olmak gibi, pek çok amacı var.
Sayın GüLER’le birlikte, ETO  kaynakları, verimli şekilde kullanıldı. Elde edilen, hibe ve sponsorluklarla da, tarihinde, en büyük maddi gelirlerini sağlandı.  öz kaynaklar, kullanılarak, 2000 üyeye, TOBB Nefes Kredisi ile 54 milyon TL kredi desteği sağlandı.
Sayın GüLER döneminde,   Eskişehir’de, yıllardır, gündemde olan,bir türlü de hayata geçirilemeyen, yılda 600 milyon TL katkı sağlayacak, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi, Yeni Hizmet Binası, büyük oranda tamamlandı.
Ayrıca Türk Eximbank, Eskişehir İrtibat Ofisi aracılığı ile 175 milyon TL ihracat kredisi verilmesine, öncülük etti. 125. yıla ulaşan oda tarihinde, en büyük kredi ve maddi destekler, üyelerin kullanımına sunuldu.
ETO’nun, 5 yıldızlı, A sınıfı Akredite Oda Sertifikası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bağımsız kuruluşlara yaptırdığı, denetimler neticesinde, yenilenmesi, başarılı olduğunun da tescilidir.
ETO, düzenlediği, ücretsiz seminer ve eğitimlerle, yurt içi fuar organizasyonları ile, üyelerimizin kullanımına sundu, Eskişehir, Fuar Kongre Merkezi ile aynı anda yükselen, ETO Hizmet Binası, ETO’ nun, 50 yıllık ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.
Eskişehir Ticaret Odası’nın, hayata geçen, kentimizin, ticaret ve sanayi tarihine ayna tutan, Eskişehir’in, ekonomi geçmişini de günümüze taşıyan, Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi, Şehrin, turizmine, güç katan, kent markasına katkı sağlayan ETOMüZE’ si, ziyaretçilerini Eskişehir’in, ekonomi tarihinde, yolculuğa çıkarıyor.
ETO Başkanı Sayın GüLER, kadrolarda, gençlere görev verdiklerini söyledi. Bu her kesime örnek olmalıdır. çünkü gençlik, bir milletin,  kuru/kuruluşların ve ETO’ nun, geleceği, itici ve ilerletici gücüdür. Gençlerin, içinde yetiştiği ve yaşadığı çevrenin, doğal, sosyal, ekonomik, kültürel, şartları ile değişir, şekillenir.  Başarılı yöneticiler yetişir.
ETO’ nun öncellikli hedefi, Eskişehir ekonomisini, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapmaktır. Hedef ise iyi düşünülmüş, bütüncül, detaylı, ulusal ve küresel algıyı yansıtan, teknoloji ve rekabet politikalarını oluşturmak, kurumsal yapılara, teknoloji, finansman ve insan kaynağına yönelik, politika ve stratejileri, daha da geliştirerek, ticari ve sanayi atılımlarla, bölgesinde lider bir Eskişehir yaratmaktır.
ETO, yerel kaynakları paylaşan, ortak teknolojileri kullanan, bağlantılar ve birleşmeler oluşturan, ayrıca bütünleyici ilişkiler içinde, işbirliği yapan şirketler ve ortak kurumların, global pazarlarda rekabet gücünün artacağını, ayrıca dünya ve ulusal bazdaki, artan ekonomik entegrasyon, ülke ve Eskişehir bazında, uzmanlaşmayı ve işbirliğini zorunlu kıldığını da her an göz önünde tutuyor.
ETO, üyelerinden aldığı güç,   Eskişehir’ in, geleceğine duyduğu inanç, Tüccar ve sanayiciden aldığı cesaret, Türkiye’ye, duyduğu  güven ile hedefi, gelişen Eskişehir’in, “SüRDüREBİLİR” ve“BüYüYEN EKONOMİSİ”dir.
Dünyada, ülkeler, tüm üretim sektörlerinin gelişmesi, istihdamın artması ve sürdürülebilir ve büyüyen ekonomik gelişme için, mücadele etmektedir ve etmeye devam edecektir. O nedenle de ETO ve ESO’ ya, Eskişehir’ de, sürdürülebilir ve büyüyen ekonomi  yanında, üretim her alanında, ciddi görevler düşüyor.
ETO’ daki performans, tesadüfen ortaya çıkmıyor. En önemli unsur, ETO Başkanı Sayın GüLER ve ekibinin, liderlik, cesaretlendirme, eğitim, riskleri en aza indirme, fırsatlardan azami ölçüde yararlanma, kaynakları geliştirme, küresel ilişkiler gibi çalışmalarının, bir sonucudur.
Bu başarılıı sonucun mimarı, ETO  Başkanı  Sayın GüLER, iyi gözlem yapar, her zaman güven ve ihtiyaç duyulan, kişidir. Yenilikçi, sempatik ve dinamik yapısı yanında, aynı zamanda, enerjik, hırslı, çok boyutlu, sonuca odaklı,  risk alabilen, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilen, temas ettiği, kişilerle, sıcak ilişki kuran, bir yapıda gördük.
Sayın GüLER ve ekibini kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi