4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO GLOBAL DÜŞÜNÜYOR

                                  


             1974 yılında, ESO başkanlarından,  Rahmetli Mümtaz ZEYTİNOĞLU, Eskişehir'deki gelişmelere, bölgecilik yerine, Türkiye merceği ile bakmış, ilk "ANADOLU SANAYİ "deyimini de o kullanmış, bugünkü Anadolu Kaplanları' nın da mimarı olmuştu.


             Eskişehir' i, " Orta ve İçanadolu’  nun Ticaret merkezi” yapmayı, en önemlisi de Tarım" ve "madenleri" sanayinin, motoru olması, hedef alınmıştı. Ancak bu hedefler, ondan sonra gelen, ESO yönetimleri tarafından, göz ardı edildi.


               Ve nihayet!


              Sayın Celalettin KESİKBAŞ, ESO Başkan, olduktan sonra, ekibi ile birlikte Eskişehir sanayisine, global Perspektiften bakıyorlar. Eskişehir sanayisi,  Cumhuriyetin İlk yıllarındaki heyacanı da yakaladı.”  Eskişehir’ i, ülke ve global pazarlara, layık sanayi kenti yapmak ve “Geleceğin Sanayi Kenti”ni, kurmak için, ekibi ile birlikte, ciddi gayret ve caba gösteriyorlar.


               Eskişehir Sanayi Odası, üyelerinin, uluslararası iş birlikleri geliştirmelerini sağlamak, firmaların, Dünya pazarından, pay almalarının önünü açmak ve mevcut paylarını arttırmalarına, katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği, uluslararası ikili iş görüşmeleri çalışmalarına da hız verdi.


              Uluslararası işbrliği ile ilgili bir değerlendirmelerde bulunan, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ, “üyelerimizin, uluslararası pazarlarda, daha çok pay almalarına yönelik yürüttüğümüz ikili iş görüşmeleri faaliyetlerine hız verdik. Bilindiği üzere koronavirüs salgını nedeni ile ikili iş görüşmelerinin, en büyük ayağı olan fuar organizasyonları yapılamıyor. Ancak bu engeli üyelerimizin online olarak organizasyonlarda yer almalarını sağlayarak, üyelerimizin, uluslararası ikili iş görüşmelerinde destek oluyoruz. Bu tür çalışmalarımıza, hızımızı kesmeden devam edeceğiz.” dedi.


             Sayın KESİKBAŞ ve vaatlerini, sözde bırakmadı. Eskişehir’ de, onun önderliğinde, “Afrika ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi” gerçekleştirildi. ESO ve TüMSİAD Eskişehir Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıya, 26 ayrı ülkeden,  toplam 43 büyükelçi ve ticari ataşesi ile Eskişehirli sanayiciler katıldı.
             ESO Başkanı Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, Eskişehir sanayisini, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapmak için de ciddi çalışma içindedir. Ulusal ve global bazda ilgili kurum/kuruluşlar, devlet görevlileri ile görüşmeler yapıyorlar. Sonuçlarını da üyeleri ve kamuoyu ile paylaşıyorlar.


              Nitekim çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere, Eskişehir’e gelen, Japon iş heyeti, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ’ ın da katıldığı etkinlikte, Eskişehir, iş adamları ile bir araya gelmiş, Eskişehir ve Japon iş adamları ile birlikte yapılabilecek iş olanakları değerlendirmişlerdi.


                Eskişehir Sanayi Odası (ESO),  Avrupa’da faaliyet gösteren, önemli otomotiv kümeleri tarafından kurulmuş olan, Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olduğunu kamuoyu ile paylaştı.


               Eskişehir Sanayi Odası, platforma, Türkiye’den, kabul edilen ilk kuruluş olarak, kayıtlara geçerken, otomotiv sektörünün, Avrupa’daki, en önemli şemsiye kuruluşlarından biri olan EACN’nin 20. üyesi olarak, kabul edildi.


              Gelişme ile ilgili bir açıklama yapan ESO Başkanı Celalettin KESİKBAŞ, “Şehrimizin otomotiv sektörünü de hak ettiği yere getirmek, sektörün gelişmesini sağlamak ve yeni yatırımları, şehrimize kazandırmak için, yola çıktık. Türkiye’den, ilk ve tek kabul edilen kurum olduğumuz için heyecanlıyız. Başta yerli otomobilimiz olmak üzere, ülkemiz ve şehrimiz otomotiv sektörüne üyelerimizle katkı sunacağız” dedi.


                Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olmakla, ne kazanacak önümüzdeki yıllarda görülecektir ama bu gelişme bile, Eskişehir ve  ESO  için, bir başarıdır.


               Ayrıca Eskişehir, otomotiv sektörünü de hak ettiği yere getirmek sektörün gelişmesini sağlamak ve bu alanda yeni yatırımları da yapmak için, gerekli alyapıya da sahiptir. çünkü Eskişehir’de, hassas mekanik alanında, ciddi alt yapı, bilgi birikimi ve yetişmiş insan gücü var.


                ESO’nun, başarılı çalışmaları sonucu,  üyesi firmalar, ulusalararası faaliyetlere katılıyor. önemli de başarılara ulaşıyorlar. Nitekim 60 ülkeden, 3.000 firmanın,  katıldığı, dünya’nın, en büyük fuarı olan InnoTrans Fuarı’na,  ESO üyesi, TüLOMSAŞ! Savronik, Albayrak Makine ve Bekel firmaları kendilerine ait stantlar ile katıldı. Fuar esnasında, Uluslararası SIL-3 Emniyet Bütünlük Derecesi almaya hak kazanan, ESO üyesi, Albayrak Makine firmasının sertifika seremonisi de gerçekleştirilmişti.


            Sayın KESİKBAŞ ve ekibi proje bazındaki çalışmaları, Eskişehir sanayisini, mutlaka ulusal  ve global pazarlarda, söz sahibi yapacaktır.  çünkü çağımızda, toplumlar, zengin ve yoksul diye ayrılmıyor. Proje üretebilen, üretmeyen diye sınıflandırılıyor.


             ülkelerin, bölgelerin, şirketlerin, zenginliği, bünyelerindeki, "PROJE " ile ölçülüyor. Proje, geleceği düşlemektir. Güzellikleri yaratmanın da ilk adımı olup, aynı zaman da zenginliktir.
             ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, bunun bilincinde olup, ekip ruhunu,  ön planda tutuyorlar.  


            Nitekim, Sayın KESİKBAŞ ,“Birlikte güzel işler başaracağız. Ekip ruhu ve inançla çalışacağız. çünkü biz çalışırsak, Eskişehir kazanacak, şehrimiz kazanırsa, ülkemizde kazanacak. “ demiştir.


             ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ekibini kutluyoruz..


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi