9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

"İLK ADIM"

 


Sizce ilişkiyi başlatmadan önceki en zor kısım olan ilk adımı hangi taraf atmalı? Erkek mi, kız mı?


Genellikle erkeklerin üzerine yapışmış olsa da bu durum bence kızlarında ilk adımı rahatlıkla atabildiği bir dönemdeyiz. Eskiden hep erkeklerden beklenen bu adım, günümüzde neredeyse artık kızlardan geliyor.


Birinden hoşlandığımızda çekingen davranmamızın nedeni genellikle “ ya oda bana karşı aynı duyguları beslemiyorsa? “ sorusu yatıyor. Tabi bununla birlikte reddedilme duygusu. Kızlar, eskiden çok daha çekingen davranışlar sergilerden günümüzde artık daha özgür.


Tabi bu özgür ve duygularını çekinmeden söyleyebilenler kimi zaman bazı erkekler tarafından yanlış değerlendirilebilse de ben özgürce duygularını ifade edebilen kızlardan yanayım.


Ne kadar heyecanlı değil mi? Günlerce, saatlerce mesajlaşmanın verdiği haz hiçbir şey de yok. Sevgili misiniz? Sorusuna da “henüz açılmadık bir birimize” cevabı bile heyecan verici ilk adım öncesi..


Kız ya da erkek, hanginiz okuyor olursanız olun, ilk adımı atmadan önce ne hissettiğinizi iyi tanımlayın. çünkü aşk hepimize göre değişim gösteren bir kavramdır. Tanımı hepimize göre farklıdır. Karşımızdaki kişi bize ne ifade ediyor, ona karşı ne hissediyoruz iyi tanımlamak gerek.


Bazen bir boşluğa düşüp karşı tarafın samimi sohbetini hoşlantı gibi algılayabiliyoruz. Hemen duygularımızı söylemek yerine zamana bırakalım ki zamanla duygular yerine otursun. Gerçekte ne hissettiğimizi biraz zaman geçince anlayalım.


Onunla konuşurken net olmaktan kaçınmayın. Lafı süslü cümlelerle ve gereksiz uzatarak abartmayın. Kısa ve öz. Net bir şekilde kendinizi ifade edin.


Diyelim ki iyi tanımladınız ve açılmaya karar verdiniz, en kötü senaryoyu düşünün ve cesaretlenin. Kaybedeceğiniz hiçbir şey olmayacak. O sizi duygularınızı açıkça ifade ettiniz diye reddetse bile bu sizi değersiz olduğunuzu göstermeyecek. Olmayacak bir şeyin peşinde uzun süre koşacağınıza, duygularınızı açıkça ifade etmenin rahatlığıyla vazgeçmiş olursunuz.


Tabi duygularınızı ona açıkça ifade ederken genellikle yaptığımız en büyük hata “beklentiye girmek”tir.  Sakın herhangi bir beklentiye girmeyin. Unutmayın ki buradaki hedef, kendimizi açıkça ifade etmek! Karşı tarafında bizimle aynı duyguları besliyor oluşunun beklentisinde olmak sonraki aşamada reddedildiğimizde büyük bir hüsrana uğratacaktır bizi.


 


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi