9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

KADINLAR NEDEN OLGUN ERKEK TERCİH EDER?

Geçenlerde sosyal medyada İbrahim Tatlıses’in kendisinden 43 yaş küçük sevgilisiyle nikah masasına oturmak istediğini okudum. Evet yanlış okumadınız! 43 yaş. 5 yaşa 10 yaşa alıştık da 43 biraz abartı olmuş ama neyse. Bende gördüğümde garipsemedim değil tabi ama alışmadık mı bu tarz ilişkilere? Toplum tarafından o kadar normal karşılanıyor ki biz de haberleri okuduğumuzda şaşırmıyoruz.


Erkeğin yaşı kadının yaşından her zaman büyük olması olgusu toplumumuzda var. Kadınlarımızda zaten genellikle yaşı oldukça büyük erkekleri tercih ediyorlar. Peki, sizce neden?


Bugün İbrahim Tatlıses’in ilişkisini eleştirmeyeceğim. Bu ilişki bana sadece ilham verdi diyebiliriz. Kadınların genellikle neden olgun erkeği tercih ettiğini konu almak istedim.  İşte kadınların olgun erkeklere gitmesinin bazı nedenleri;


Birincisi, olgun erkekler hayatlarında her şeyi yoluna sokup maddi güce sahip olduklarından dolayı istediklerini düşünmeden alırlar, ikincisi hangisinin daha iyi kalitede ve doğru olduğunu bilir. Bu da kadınları her zaman cezbeder. Çünkü maddi güç her zaman etkiler.  Olgun erkekler hayatlarında her şeyi oturttuktan sonra yaşamdan keyif alma evresine geçer. Yaşam, alkol, yiyecek, hediye, seyahat gibi şeylerde olgun erkekler daha sofistik olanları seçerler. Yani hayatını yaşamayı bilen olgun erkek bir sıfır öndedir.


Olgun erkekler kendilerine daha fazla güvenir. Gençken yaptıkları çapkınlıklar ya da hızlı yaşanılan hayatın yerine daha sade bir hayat yaşamayı tercih ederler. Bu da kadınların en çok istediği şeylerden biridir.  Hiçbir kadın yoran bir erkekle birlikte olmayı istemez. Belli bir süre sonra elini ayağını tüm çapkınlıklardan çekmiş erkeği yani olgun erkeği tercih ederiz.


Bu yüzden büyümemiş bir erkekle birlikte olup onun sürekli hatalarına göz yummayı tercih etmek yerine, ne istediğini bilen olgun erkeklerin zekâlarına hayran oluruz. Akıllı erkek her zaman kazanır.


Nerede yemek yiyebileceklerine ya da tatile nereye gideceklerine planlar yapıp ilişkide iradeyi sağlayan olgun erkek daima çekicidir. İradeyi kurabilen erkeklere hiçbir kadın olumsuz bakmaz.


Evrensel olarak da biz kadınlar babalık figürlerine eğilimliyiz. Bizi koruyup, güvenli olmamızı sağlayan erkekler kolayca kalbimizi eritebilir.


 



 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi