Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Bir boğayı asla kızdırma

Ben boğa burcuyum; seversen severim, şımartırsan şımartırım, ihmal edersen ihmal ederim. Bu kadar kolay bir insanım yani. Eksiğim varsa, eksiğin vardır. Sen buna ister göze göz, dişe diş de, ister kısasa kısas de, benim için sorun yok.

Ben boğa burcuyum. Biliyor musun cimri insanları hiç sevmem. İhanet yazmaz benim kitabımda. Bir insandan soğudum mu bir daha ısınamam. Güvenim kırıldı mı bir daha asla eskisi gibi olamam. İçten pazarlıklı insanlara tahammülüm yoktur. Kararlıyımdır ve başladığım bir işi sonuna kadar yaparım. Asla pes etmeyen bir kişiliğe sahibim. İyi niyetliyim ve bu iyi niyetim yüzünden herkese çok güvenir, kendim gibi sanır ve hep hayal kırıklığına uğrarım. Asla bir şeyi kıvırmam. Dolambaçlı yolları hiç sevmem. Bana dürüstçe açıklama yapıldığında çoğu şeyi tolere edebilirim ama yalan söylendiğini hissettiğimde adeta dünyayı yakasım gelir.

Güçlüdür, tatlıdır ve çok inatçıdır boğalar. Zordur onlarla anlaşması. Bir tarafı sessiz, bir tarafı delidir bazen. Bir tarafı eğlenceli, bir tarafı sakindir. Bir tarafı çılgın, bir tarafı ağırbaşlıdır. Bir tarafı kırgın, bir tarafı mutludur. Bir tarafı renklidir ama bir tarafı hep simsiyahtır sanki.

Severken hiç vazgeçmez sanırsın. Göklere çıkarır, el üstünde tutar sevdiğini boğalar. Fedakardır. Olumsuz bir durumda hemen pes etmez. Sabredebileceği noktaya kadar susar. Boşa kürek çektiğini anlayıp, değmeyeceğine karar verdiğinde ise gökten indirir ve bir anda yerin dibine gömer sevdiğini. Gözünü bile kırpmaz, hiç sevmemiş gibi çekip gider. Pişman olursun ona yaptıklarına. Ortası yoktur yani. Ya heptir ya hiç!..

Israr edilmesinden asla hoşlanmaz boğa burcu insanı. Bir şeyi sürekli söylediğinizde bıkar, kızar ve inadına o şeyin tam tersini yapar. Kimse ona zorla bir şey yaptıramaz. Ancak kendi isterse yapar. İçtenliğe önem verir, samimi dostları az olsada onun için çok özeldir.

Yemeği çok sever, açken o bambaşka biridir. Karnı açsa yaklaşmayacaksın asla boğaya, belli olmaz seni bile yiyebilir. Lüksü, konforu sever, rahat etmesi her şeyden önemlidir, konfor alanından çıktı mı bir boğa huzursuzlanır, çok sinirlenir.

Bir boğa için asıl mutluluk, sözlerde, davranışlarda ve an’larda gizlidir. Kalbinin sesini dinler hep, onun doğrusu tektir. Bir boğa ile kolay kolay başa çıkamazsın çünkü o hep dediğim dediktir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi