9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

BIRAKMAK VE YENİDEN BAŞLAMAK

 


Aylardır beklediğim şeyin geri gelmeyeceğini anladığımda anladım. Bazı şeyleri anlamak içinde zaman lazımmış. Ah bu zaman! Her şeye nasıl iyi gelebiliyor?


Yeni bir başlangıç yapabilmek için öncelikle eskiden kurtulmak gerekir. Öğrenmek için unutmak, Yapmak içinse yıkmak..


Bu hiç de öyle kolay bir karar değildir. İşte bu yüzden kendimden örnek vererek başladım yazıma. Benim gibi belki aylarca belki de yıllarca sürebilir; değişimi kabullenmek.  Çünkü değişimi istemekle bunu eyleme dönüştürmek çok farklıdır. Eyleme geçmek, gerçek anlamda kararlılık, cesaret ve disiplin gerektirir. Ve bu cesareti toplamak için de zaman alır.


Bazı boş yere bekleyişlerde karar kesin ve derhal olmalıdır. Köprüler atılmalı ve gemiler yakılmalıdır. Hem yeniden başlamak sıfırdan başlamak anlamına gelmemektedir. Geçmişin izleri, acıları, hissettirdikleri, geçmişin bütün tecrübeleri, yaşanmış acı ve tatlı anıları hala bizimle..


Yeniden başlamak bazı şeylere, gerçek ve güçlü bir istekle başlar. Eğer sizin içinizde yeniden başlayamayacağınıza dair bir his varsa durun. Çünkü bu his yeniden başlamaya hazır değilsiniz demektir. Sizi yanlışlara sürükler ve pişmanlıkları getirir.
Bende bir süre geçmişimle yaşadım. Yeniye başlamam için istemem gerekiyordu, hiç istemedim. Açılan yeni bir sayfada kendimi mutlu göremeyeceğimi düşündüğümdendi belki de.


Ama işte zaman geçtikçe, eskide kalmanın artık mutsuz ettiğini fark ettim. Beni mutlu eden geçmiş, artık sadece mutsuzluğum.


Şimdi geçmişi bırakmam ve yeniden başlamam için dört güce sahibim. Güçlü bir istek, kesin bir karar, kararlılık ve disiplin..


Eskiyle vedalaşmanın şimdi tam zamanı!


Bıraktım ve yeniden başladım.


 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi