9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

"AŞK TUZAĞI"

Günümüzde sosyal medyayı kullanmayan yoktur herhalde. Hemen hemen herkesin aktif olarak kullandığı sosyal iletişim araçları insanları olumlu yönde etkilerken aynı zamanda olumsuz yönde etkilediği de görülüyor. Birçok konuda insanları hüsrana uğratabilen sosyal medya araçları, şimdilerde gönülleri de hüsrana uğratıyor.


Günümüzde sosyal medyada tanışıp aşk yaşamak moda. Bunu kullanmaya çalışan dolandırıcılarda, kafalarında belirledikleri kadınları bir süre sosyal medyada takibe alıyor. Hedefindeki kadınla irtibata geçen dolandırıcılar, kadınla irtibata geçmeye başlayınca da “aşk tuzağı” na başlıyor.


Yaşanmış bir olay anlatayım size. çok yakından tanıdığım bir arkadaşım, sosyal medya üzerinden tanışmaları çok seviyor. Bir gün birisiyle tanıştı ve günlerce konuşmaya başladı. Olay buluşmaya gelince hüsran ile sonuçlandı. çünkü adam “dolandırıcı” çıktı. Başkasının fotoğraflarını kullanıp sahte hesap üzerinden arkadaşımı hem maddi hem de manevi bir şekilde dolandırdı.


İşte dolandırıcılıkta yeni oyun olarak adlandırılan bu “aşk tuzağı” aşka aç kadınlarda işe yarıyor. Kadınlarda, "değer verdikleri, sahiplendikleri, önemsedikleri ve gelecek planları kurdukları" hissi yaratan dolandırıcılar, evlilik vaadiyle bir süre daha bu oyunu sürdürüyor. İletişim halinde olduğu kadının güvenini kazanıp, duygusal ilişki ağına düşürdükten sonra çeşitli bahanelerle para istemeye başlıyor.


Dolandırıldığını anlayan kadınlarda bu travma olarak geri dönüyor. Sosyal medya aşkı kötü sonuçlanan bu kadınlar, bir daha güvenemiyor ve nefret duygusu ağır basıyor. Yüz yüze görüştüğü bir insana bile karşı güvensizliği fazlalaşıyor.


SOSYAL MEDYADA AŞK YAŞAMAK DOĞRU MU?


Bunu daha önceki yazımda da bahsetmiştim. İnsanlar gözüyle gördüğüne eliyle tuttuğuna bile gerçekten inanamazken, ekrandan gördüğüne nasıl bu kadar güvenebilir ki? Her tanıştığımız insan dolandırıcı olacak diye de bir şey yok. İyi analiz etmek ve bir an önce yüz yüze görüşmek ve tanışmak bizi “aşk tuzağı”ndan kurtacaktır.


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi