9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

KADIN GÖZÜNDEN İDEAL EŞ

 


Doğruyu söylemek gerekirse kimse mükemmel değildir. Hepimizin bir kusuru olsa da âşık olunca nedense bu kusurlar hiç görünmüyor. Gözümüze sanki bir perde iniyor ve tüm kusurlar gidiyor, yerine mükemmel bir eş geliyor. Zaten daha önceki yazılarımda “ âşıkken verilen kararların çok doğru olmadığını” söylemiştim. Bunun sebebi de âşık olduğumuzda gözümüze inen perde! Bizim bugünkü konumuz aşk değil yalnızca “ideal bir eş”.. “Bir kadının gözünden ideal eş nasıl olmalı “ hemen açıklıyorum.


KORKUSUZ OLMALI


Biz kadınlar Birlikte olduğumuz adamın korkusuz olmasına önem veririz. çünkü yanındayken kendimizi güvende hissetmeye ihtiyacımız var. Eğer birlikte olduğumuz adamda bunu göremezsek bizi iter. Bu yüzden erkeklere tavsiyem, yanınızda bir kadın varken korkusuz ve cesur olduğunuzu gösterin.


ZEKİ OLMALI


Her kadın birlikte olacağı adamın zeki olmasını ister. Bilmediği konularda onu aydınlatacağı gibi bildiği konular hakkında da fikirler üretip sohbet edebilmelidir. Mantıklı konuşan erkeklere bayılırız. Konuşmak içinde konuşmayın sakın. Eğer bir konu hakkında bilginiz yoksa sakın boş muhabbetlere girmeyin.


SAYGI DUYMALI


Aynı evi paylaşmaktan ziyade fikirlere de saygı duyabilmelidir. Birlikte yaşayabilmek gibi birlikte kararlar alabilmek de çok önemli. Aynı fikirde olmasa bile kadının söylediği sözlere, ya da görüşlerine saygı duyduğunu göstermelidir. Biz kadınlar buna her zaman çok önem veririz. Sevgili olmaktan ziyade onunla arkadaş gibi de olabilmelisiniz. Dertleşip konuşabilin.


SORUNLARI DİNLEMELİ


Kusursuz bir ilişkimizin olacağını düşünmüyoruz tabi ki de. Mutlaka bir nokta da anlaşamamazlık yaşayacağız ama böyle bir durumda bir kadın eşinden onu iyice dinlemesini ve anlamasını ister. Sorunları dinleyip çözüm üretebilen eş olursanız kazanan siz olursunuz.


YARDIMCI OLMALI


Ben mutfakta kötüyüm deyip kenara çekilmemeli. Eşine her konuda yardımcı olabilmelidir. Hiçbir şey bilmese bile ona yardım ettiğini göstermesi zaten ona destek olduğunu gösteren en güzel işaret. İyi bir aşçı olmanıza gerek yok. Yanında olduğunu ve ev işinde de destek olabileceğinizi gösterin.


İDEAL BİR BABA


Bir kadın kendine ideal eş olarak gördüğü erkeği aynı şekilde ideal bir baba adayı olarak da görür. çünkü her erkek ideal bir baba olamayacağının sinyallerini flört zamanında yaptığı çapkınlıklarla ve kaçamaklarla belli ediyor. Siz eğer eşinize sadık ve güvenilir bir ideal eşseniz, kadının gözünde aynı zamanda ideal bir babasınız da..


 


EMİNE GİRGİN


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi