9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

"KADINLARA"

 


Yıllardır çıkan haberleri görüyoruz ve maalesef ki bir cinayet olmadan da ses duyurulmuyor. Kendi babasından tecavüz edileninden tutun, sevgilisi tarafından öldürülene kadar. Hiç ama hiç bitmeyen bu haberler ve kurban edilen kadınlar.


Yıllardır yazılır çizilir ama hala her şey aynı. Zihniyetler değişmiyor ne yapalım? Bu tür caniler ülkede olduğu sürece bunlar hep yaşanacak. Umarım yaşanmaz diyelim.


Ah biz kadınlar!


Yaşamın her alanında zorluklarla karşılaşıyoruz. Bir işe kalkışırsın,” kadınsın ya yapamazsın” Hafife alınan gözlere alışıksındır. Evlisindir, kendi hayatınla alakalı çok fikir üretemezsin mesela. Eşin olduğu için en son sözü genelde o söyler.


Zaten büyümeye başladığın andan itibaren edep derslerini almaya başlarsın. “Aman kızım eve geç gelme, aman kızım açık giyinme” ve her cümlenin sonunda “sonra elalem ne der?” Sürekli hayatımıza karışan bir örgüt var. Adı da elalem.


Giydiğimizi çıkartır, hareketlerimizi kısıtlarız. Neden? Çünkü ailemiz küçük yaştayken elalemi devasa büyütüp hayatımızın merkezine yerleştirdiği için..


Aman kızım şöyle yapma, aman kızım buna bulaşma, şunu giyme, böyle konuşma. Eğer böyle yaparsan elalem ne der?


Kim bu elalem?


Kimin ve neden koyduğunu bilmediği kurallarla ezbere yaşayan, hayattan zevk alamayan, dedikoducu, kıskanç ve mutsuz insanlardır. Bu yüzden onlar, kendilerinden farklı insanları görünce, hayatlarına kendi kurallarını koyan, yaşamdan zevk alan, neşeli insanları sürekli kısıtlama gereği hissederler. Kendileri gibi onları da dar kalıplara sokmak isterler. Yaşın geçecek evlenemeyeceksin belki, kusur arayacaklar. Mini etek giyeceksin, kötü kadın olacaksın. Yaşı büyük adamla evleneceksin, yargılanacaksın. Erken evleneceksin, altından bir şey aranacak. Kaç yıllık evliliğini anlaşamamaktan dolayı bitireceksin belki ama ona bile ‘dul’ kalıp nasıl yaşayacaksın? Diyecekler.


Aman! Diyecekler arkadaşım, bu elalem var ya her zaman her şeyi diyecek. Ama umarım biz kadınlara ortak duam olsun bu, Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı insanları sevdirsin.


Bu yüzden güzel kadınlar canınız neyi istiyorsa onu yapın. Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Siz kendinizi bildikten sonra hem elaleme ne ki?


Kadınlar günümüz kutlu olsun.


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi