9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

İYİ Kİ'LERLE DOLU MUTLU YILLAR

 


2019 yılını uğurlarken o kadar umutluydum ki gelecek yıldan. Diyordum; “ Bu sene benim yılım olacak”


Doğrusunu isterseniz hala yaşanmamış tertemiz bir yılımız var. Laf aramızda 27.ci yaşımı kabul etmiyorum. Her ne kadar 28 e giriyor olsam da ben hala 27 deyim. Yapmak istediğim hiçbir şeyi tam anlamıyla yapamadım. Kısıtlanmış mutluluklarımla yine de halimize şükür diyelim.


 Ee dünyanın bin bir türlü hali varmış. Bir anda bir virüs çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alıveriyormuş.  Herhalde bu gelecek sene tek dileğim salgının geçmesi olacak.


Zaten ne kadar saçma gelmiştir bana hep. Gelen yeni bir yıl bize ne yapabilir ki biz kendimize bir şey yapamadıktan sonra?


“Aşk istiyorum, sağlık istiyorum, çok para istiyorum, ev istiyorum, araba istiyorum” gibi gibi gibi… Her yıl bir sürü dilek bombardımanı zihnimizde. Yeni yıla giriyoruz tüm dilekleri söyleyip, sonra bütün sene dileklerin gerçekleşmesi için hiçbir şey yapmıyor ve kenara çekiliyoruz.


Sen çok çalışmazsan para-ev-araba seni nasıl bulacak? Etrafına düzgün bakmazsan, aşk seni nasıl bulacak?


Sağlığına dikkat etmezsen nasıl sağlıklı olacaksın?


Kendimizden bir beklentimiz yok bunları söylerken, hep ilahi bir güç sihriyle bize dokunsun. Mucizeler bizimle olsun falan..


Bu kadar masalsı düşünmeyi bırakıp aslında tüm beklentinin kendimizden olması gerektiğinin bilincine varalım.


Biraz daha olgunlaşıp, hatalardan dersler çıkartıp, keşke’ler yerine iyi ki demeyi öğrenebildiğimiz, daha mantıklı kararlar alabildiğimiz; kısacası daha bilinçli olabildiğimiz yeni bir yıla girmek ve bu yıl daha az hatalar yapabilmeyeydi tüm dilekler.


Aslında biraz da kaderi biz çiziyoruz, yaptıklarımızla..


Kader senin önüne iki seçenek çıkartır ve sen kendi bilincinle seçimlerini yaparsın. Yaptığın seçimin sonucu da ya çok güzel sonuçlanır ya da kötü sonuçlanarak bir sonraki seneye tecrübe kazandırır.


önemli olan her yeni gelen senede keşke dememeyi gerçekten başarabilmek. Hem size bir sır vereyim mi?


Ben çok keşke dediğim dönümlerden geçmiştim ama hiç biri beni üzmekten başka bir şeye yaramadı. Sonra olaylara farklı pencereden bakmayı öğrendim. “Bunları yaşadım ama ne kazandım?” Yaşadığım her şey bana nasıl olmaması gerektiğini öğrettiğinden beri, herhangi bir olumsuz şeyde keşke dememeye başladım.


Hem kendinize güvenip “iyi ki” diyebiliyorsanız, tüm dileklerine bir adım daha yakınsınızdır.


Tüm sihir o sözcüktedir belki de; 


“İyi ki”…


Mutlu yıllar                        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi