9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

SANAL AŞKLAR

 


çağın kolaylığı olan internet hepimizin hayatını kolaylaştırdı. Birçok işimizi kolayca çözmemize yararken birçok işimizi de bozduğu bir gerçek. Mesela artık internet sayesinde de âşık olabiliyoruz. çoğu kişinin sanal aşk yaşadığına şahit oluyoruz.


İnternet her şeyi ele geçirdiği gibi artık aşk hayatımızı da ele geçirdi. Hatta ele geçirdi demeyelim biz ona, aşk hayatımızı mahvetti!


Yaşadığımız sıkıntılar, hepimizi içe doğru kapatırken, internette olmak istediğimiz gibi bireyler yaptı. Televizyon izlemek, aileyle sohbet etmek yerine sanal âleme daldık. Sonra internet üzerinden yeni insanlarla tanışabileceğimizi keşfederek iletişimin bin bir çeşitli yolunu bulduk. 


Birileriyle tanıştık, günlerce aylarca konuştuk, yazıştık ama olay yüz yüze görüşmeye gelince sonu hüsran oldu. çünkü kafamızdaki, konuşurken hayali çizdiğimiz profille gerçekte olan profil uyuşmadı.


 Peki, sizce sanal ortamda yaşanan, görmediğimiz dokunmadığımız bir adamla ya da kadınla yaşadığımız şeye ilişki demek ne kadar doğru olurdu? 


Az öncede bahsettiğim gibi taraflar her zaman dürüst olamayabiliyor sanal ilişkilerde. Sosyal medyada karşı tarafın sizi görmemesinin verdiği güvence ile istediği gibi tanıtabiliyorsunuz kendinizi. Yine aynı şekilde karşı tarafında sizi olduğundan daha mükemmel seviyede gözünde büyütme olasılığı yüksek. Yan yana geldiğinizde belki en ufak bir hareketinden soğuyacağınız bir insan, sosyal medya da yazışırken hayalinizde mükemmel kalıyor.


Belki de o kadar mükemmel değil, siz öyle canlandırıyor olabilir misiniz? Karşı tarafın size verdiği cevaplar kadar tanımak size, ilişki adını koyabilmek için yeterli geliyor mudur bir düşünün derim.  Benim tavsiyem, eğer uzun süreli bir ilişkiye döndürmekse niyetiniz, internet aracılığı ile tanıştığınız kişiyi (ya eş adayını diyeyim) olabildiğince erken zamanda yüz yüze görüşmeniz daha iyi tanımanız açısından büyük önem taşıyacaktır.


Eskiden selam verebilmek için beklenen günlerin, mektupla başlayan aşkların yerini artık sosyal medya aşkları aldı. Artık devir değişti. İnsanların kafede birbirine gidip de tanışma ortamı yerine daha fazla internetten ulaşmaları var. Kimilerine göre bu çok doğal olabilir ama bence insan gözüyle gördüğüne, eliyle tuttuğuna pek güvenemiyorken görmediği birine ne kadar güvenebilir ki?


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi